Založ si blog

Sekulárny a sociálny štát verzus náboženstvo, alebo kto je tu homofób?

Keď sme nedávno ohlásili vznik platformy založenej na konzervatívnych hodnotách, tak sa spustila vlna útokov. Najobohratejšia pesnička bola o homofóbii, ktorú údajne šírime. Každý, kto má pozná, vie, že celý môj politický život bol presným opakom homofóbie. Chcem absolútne zrozumiteľne povedať, že v každom jednotlivcovi vidím v prvom rade človeka a rešpektujem, že sme rôzni ľudia s rôznymi názormi a životnými príbehmi. Nikdy som  nikoho neurazil len preto, že má nižšie vzdelanie, alebo kvôli tomu, že má inú sexuálnu orientáciu. Zaujímavé je, že tí, ktorí ma označujú za homofóba – napríklad liberálna kaviareň, nie tak dávno sami podnikli nevkusný útok zaváňajúci ťažkou hamofóbiou na súkromie jedného môjho straníckeho kolegu, pričom verejne riešili práve jeho sexuálnu orientáciu. Aj na tomto príklade vidieť rozdiel medzi mojím „tmárskym konzervativizmom“ a tzv. „liberálnym, slušným a progresívnym“ verejným priestorom.

V absolútnej miere uznávam, že Slovenská republika je právny štát so sociálne orientovaným hospodárstvom. Bohužiaľ, aj dnes máme veľa prípadov, keď si budúce matky musia objednávať ukončenie života svojich nenarodených detí zo sociálnych dôvodov. Som presvedčený, že Slovenská republika si môže dovoliť vyčleniť finančné prostriedky na to, aby matky nezabíjali svoje deti len preto, že im momentálne chýbajú peniaze. Aj toto je homofóbne uvažovanie?

Ak predkladám zákon umožňujúci predavačkám zostať v nedeľu doma so svojimi rodinami, aj to je homofóbia?

Som si plne vedomý, že Slovenská republika je štát, ktorý sa neviaže na žiadne náboženstvo. Napriek tomu verejne vyzývam progresívnu kaviareň, ktorá začala šalieť po tom čo sa ich miláčikovia nedostali do parlamentu, aby vymenovala náboženské hodnoty, ktoré sú neprijateľné v sekulárnom štáte.

Je to rovnosť ľudí, tak ako o nej hovorí kniha Genezis ( kniha je súčasťou Biblie ), že všetci sme stvorení na obraz Boží? Alebo je to povinnosť vyplatiť mzdu robotníkovi ako o tom hovorí iná časť Biblie – kniha Levitikus?

Má progresívna kaviareň problém s ochranou vlastníctva len preto, že nepokradneš je v Desatore Božích prikázaní? Alebo ideme legalizovať vraždy len preto,  lebo nezabiješ z Desatora je tmárske a dogmatické?

Všetkým progresívnym liberálom vrelo odporúčam, aby si hneď od zajtra prestali umývať ruky, pretože tento predpis sa nachádza aj v Biblii…

Mohol by som uviesť desiatky ďalších hodnôt, ktoré majú kresťanský pôvod  a postupne sa stali súčasťou európskej, ale aj severoamerickej civilizácie. Progresívny intelektuál sa môže hoc aj hodiť o zem, no nikdy nespochybní fakt, že dnešná západná civilizácia na ktorú je právom taký hrdý, vyrástla práve na židovsko-kresťanskej kultúrnej a filozofickej tradícii.

Napriek všetkému, čo som napísal, nespochybňujem sekulárny charakter Slovenskej republiky. Moje uznávanie sekulárneho štátu je dokonca tak silné, že ma  vôbec nezaujíma ani náboženské presvedčenie ministra. To, či medituje pred Budhom, modlí sa k Alahovi, alebo vzýva Ducha svätého ako letničný kresťan je jeho osobná vec. Neviem ako vy, ale ja budem kontrolovať jeho prácu a kritizovať ho za jeho návrhy a rozhodnutia a nie za jeho vieru, lebo tak by to malo byť v modernej a tolerantnej demokracii.

Potemkin, vajda a zápalky

28.01.2020

Potemkin, vajda a zápalky “Potemkinova dedina”, tak kedysi knieža Potemkin ľsťou a kulisami vytváral dojem, že niečo existuje, napriek tomu, že neexistovalo. O podobný kúsok sa v Levoči pokúsila aj trojica známych zabávačov : Michal Truban – špecialista na organizovanie tých pravých žúrok, Alojz Hlina, ktorému sa sníva o Harabinovi, pornočervíkoch [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4281x
Priemerná čítanosť článkov: 2141x

Autor blogu

Kategórie